Wat eten we… morgen?

Geplaatst op dinsdag 28 maartNews

In het ARTIS-Groote Museum is sinds vorige maand een nieuwe installatie over het eten van de toekomst te zien.

In de installatie krijgt de bezoeker verschillende inzichten over het bereiden, consumeren en produceren van voedsel.

Maak het verschil met je vork
De installatie is onderdeel van de zone ‘Goede grond, goed gezond’ in het museum. Eén van de schermen in de presentatie gaat over het menu van de toekomst. Wat eten onze kleinkinderen? Hoe koken we voor een gezonde planeet? Vijf bekende chef-koks laten zien hoe ze met lokale en seizoensgebonden producten ook een cultureel divers en gezond gerecht op tafel zetten. ‘Met je vork kan je het makkelijkst beslissen en het grootste verschil maken’, zegt Nadia Zerouali één van de chefs.

Karlien Pijnenborg (hoofd Groote Museum): ‘We willen in het Groote Museum laten voelen dat je als mens onderdeel bent van de natuur. Experts op het gebied van voeding en bekende chef-koks maken de verbinding tussen alles wat leeft heel toegankelijk en brengen oplossingen dichtbij. Door wat je eet heb je dagelijks de kans om een duurzame keuze te maken. Hopelijk inspireert de installatie onze bezoekers in het maken van keuzes en verrijkt het hun kennis over de toekomst van voedselproductie.’

Groote Museum, Artisplein, Plantage Middenlaan 41