Keuken Hermitage op volle toeren voor goede doelen

Published on Friday, April 24News

Het museum is dicht, maar in de keuken van het restaurant van Hermitage Amsterdam worden maaltijden voor mensen in zorginstellingen en de daklozenopvang bereid. Mooi buurtinitiatief in De Plantage.

Achter gesloten deuren werken de collega’s in de horeca hard door. In de keuken van het museumrestaurant bereiden zij wekelijks, op gepaste afstand, tientallen verse pizza’s, salades en desserts. Deze gratis maaltijden zijn bestemd voor instanties in Amsterdam die hulp nodig hebben, zoals zorginstellingen en opvangtehuizen voor daklozen. De Regenboog Groep, Stichting Assadaaka en Verpleeghuis Willem Drees-Oostpoort ontvingen al pakketten.

Ingrediënten gedoneerd door leveranciers en organisaties
Het initiatief is ontstaan om, daar waar het kan, de hardwerkende zorg- en hulpverleners te steunen tijdens de coronacrisis. De Hermitage stelt de keuken en de medewerkers beschikbaar, de ingrediënten worden gedoneerd door leveranciers en organisaties, zoals Samen Vooruit. ‘We ontvangen veel positieve reacties en hebben de ambitie om verder uit te breiden en meer mensen te helpen, maar we zijn afhankelijk van de hoeveelheid ingrediënten die we krijgen’, aldus Cathelijne Broers, directeur Hermitage Amsterdam.  

Meer informatie op de website.