In onze rubriek Gezichten van de Plantage maken we kennis met de mensen achter de organisaties in de buurt. Deze keer spreken we met David, General Manager van het Hyatt Regency Amsterdam.
Wie ben je en wat geeft je energie in je werk bij Hyatt en waar ben je trots op?
“Ik ben David, 41 jaar oud. Ik werk al ruim veertien jaar bij Hyatt en eigenlijk mijn hele carrière in hotels. Daar ben ik trots op. Ik ben op mijn negentiende begonnen in hotels en ben altijd gebleven. Een droom was om ooit General Manager te worden, en dat is anderhalf jaar geleden gelukt.
Wat mij iedere dag weer energie geeft zijn de mensen. We hebben zo’n 145 medewerkers en dat betekent dat er voortdurend nieuwe nationaliteiten, karakters en verhalen binnenkomen. Ik voer meestal zelf het laatste sollicitatiegesprek, zodat ik een gevoel krijg bij de persoon en zij ook bij mij. Die diversiteit inspireert me enorm.
Hiervoor werkte en woonde ik 2 jaar voor Hyatt in Tanzania. Daar was 99% van het personeel lokaal en zagen ze mij als de grote baas en was ik minder onderdeel van het team. Hier in Amsterdam is het personeel heel gevarieerd en vind ik het zo interessant om te horen waar ze vandaan komen, hoe ze in Amsterdam terecht zijn gekomen en hoe ze hier nu een leven opbouwen. Dat inspireert me. Ik ben hier veel meer onderdeel van het team.
Daarnaast hebben we natuurlijk onze gasten: 211 kamers met bezoekers uit de hele wereld. Ik sta niet meer dagelijks aan de receptie zoals vroeger, maar ik spreek nog vaak gasten. Juist die menselijke contacten, met collega’s én gasten, maken dit werk inspirerend. Zeker in een tijd waarin steeds meer wordt geautomatiseerd, geloof ik dat juist het persoonlijke contact de echte luxe van de toekomst is.”
Wat weten mensen niet over Hyatt, maar zouden ze leuk vinden om te horen?
“Wat bijna niemand weet is dat we een prachtig terras aan de gracht hebben, een rustige plek die weinig mensen kennen. Ideaal voor lunch, koffie, cocktails of diner. We zouden het mooi vinden als meer buurtbewoners ons zien als een lokale ontmoetingsplek, een soort oase midden in de stad.
Gelukkig weten wel veel Amsterdammers ons Indonesische restaurant Mama Makan te vinden. Ik wil dat mensen weten dat we er niet alleen zijn voor internationale gasten, maar we willen ook graag een fijne ontmoetingsplek voor de buurt zijn.
Wat is volgens jou een verborgen parel in de Plantagebuurt?
“Vaak huur ik met vrienden een boot en in plaats van de drukke grachten in het centrum, varen we juist door het oosten en langs Artis. Je ziet de Plantage dan vanuit een heel ander perspectief: rustig, groen en verrassend. Dat vind ik echt een verborgen parel.”
De vorige geïnterviewde, Dennis van CREA, heeft een vraag voor jou: wat kunnen jullie als buren doen om dit deel van Amsterdam levendiger te maken?
“Ik zie veel mogelijkheden om samen te werken. Wij hebben hier grote eventruimtes, zij ook, maar soms zoeken studenten of culturele groepen een andere setting. Dan zouden ze bij ons terechtkunnen, tegen aangepaste voorwaarden. Andersom kunnen wij onze zakelijke groepen juist doorsturen naar CREA, waar de sfeer meer creatief en lokaal is. Zo brengen we verschillende doelgroepen samen en versterken we de buurt.
Daarnaast geloof ik dat de Plantage als wijk nog steeds in ontwikkeling is. Het is rustiger en toegankelijker dan de drukke binnenstad, en dat is juist een waarde. Als we als community meer samenwerken en evenementen organiseren, kunnen we dit gebied nog sterker op de kaart zetten.”
Wie zou jij hierna willen voordragen voor een interview?
“Ik zou graag meer te weten willen komen over Melvin Creemer, gebiedsmakelaar in de plantagebuurt.”
Welke vraag zou jij aan hem willen stellen?
“Ik zou hem vragen: Hoe zie jij de Plantagebuurt over tien jaar? Wat is jouw visie voor dit gebied? Ik merk nu al dat er plannen zijn om het groen in de buurt te verbeteren en ik denk dat iemand in zijn functie echt invloed kan hebben op hoe de buurt zich ontwikkelt.”